2020. szeptember 25 , péntek - Eufrozina

Zivatarveszély az egész országban

Fotó: Pixabay

Napközben eleinte főként az ország északi, északkeleti felén, majd később délnyugaton, délen alakulhatnak ki helyenként zivatarok (egy-egy heves zivatar is lehet), amelyeket viharos erejű széllökések kísérhetnek, és kisebb jég is előfordulhat.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 14-30 fok között alakul, északon, északnyugaton lesz a leghűvösebb, délkeleten a legmelegebb idő. Késő estére 10-17 fok közé hűl le a levegő.

Északon erősen, délen változóan felhős lesz az ég. Főleg az északi tájakon várható eső, zápor. Délutántól megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. Északon 19-23, máshol 24 és 27°C között alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás valószínű.

Szombat

Eleinte csak fátyolfelhők szűrik a napsütést, majd egyre vastagabb felhőzet várható. Zápor elszórtan alakulhat ki. Mérsékelt marad a légmozgás. Reggel 5 és 11, délután 17 és 23 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap

Hajnalban, reggel több helyen lehet eső, majd napközben csökken, szakadozik a felhőzet. 19-25 fok valószínű a délutáni órákban. A délkeleti szél megélénkül. 

Hétfő

Gyakran lesz erősen felhős az ég. Eleinte csak néhol, estétől több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. 24 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

(via Köpönyeg, MTI)
Facebook hozzászólások