2019. október 19 , szombat - Nándor

„Nincs mese, a munkának haladni kell…”

Az elmúlt több mint 20 évben a Kapu-World Kft-nek lehetősége nyílt megismerni a kaputechnikai piac minden szegmensét. Megtanulták, miként kezeljék az újabbnál újabb kihívásokat, melyek az ipar igényeit kielégítő termékek megjelenésével, számos feladat elé állították a céget.

Ezen időpontig telepített eszközök, immár igényelték a karbantartást, így az új szemlélet az üzemeltetés lett, melynek köszönhetően elsőként és a mai napig országosan és márka függetlenül szervizelik a vállalkozások teljes kaputechnikáját. Willner Istvánnal, a Kapu-World Kft. alapítójával beszélgettünk.

– Nagyon nehezen értem el, folyamatosan dolgozik.

– Megy az üzlet, ezzel nincs is baj. (nevet) De tényleg sok a munka és mivel négyen vagyunk a cégben, nagyon okosan kell beosztani az időnket.

– Merrefelé dolgoznak?

– Nagyrészt környékbeli munkáink vannak, de van rá példa, hogy az ország távolabbi tájaira kell menni és persze nyitottak vagyunk a szomszédos országok felé is.

– Azt mondta, hogy nem változtatja a telefonszámát, így aztán sokan hívják, nagy ismeretségre tett szert.

– Ez így is van. Amióta létezik mobil telefon, azóta ez a számom. Vannak olyan kuncsaftok, akiknél 30 éve szereltünk kaput, és ebben az évben is minket hívtak. Visszatérnek. A hosszú évek alatt vállalt telepítési munkáink során elegendő tapasztalatot szereztünk ahhoz, hogy 2008-ban, az akkori helyzetnek megfelelően egy új irányt vegyünk.

– Nehezen lehet percre pontosan beosztani az idejüket. Hogy sikerül?

– A pontosságról nem vagyunk híresek, de nem azért, mert otthon nézzük a tv-t. Ebben a szakmában nehéz kiszámítani. Ha összeállítok egy javítós napot, akkor meg van adva 10 cím. Sok helyre kell mennünk. Lehet, hogy csak egy vezeték csúszott ki a helyéről, de az is benne van a pakliban, hogy a motor hajtóműve adta fel a harcot, és az akkor másfél óra. Nehéz kiszámolni.

– Van olyan kaputechnikai termék vagy márka, amivel még nem találkozott?

– Nem nagyon, de mi csak olyan terméket ajánlunk, ami megbízható. Hogy aztán az ügyfél hogy dönt, az nem rajtunk múlik. Tudja 30 év alatt az ember meg tudja különböztetni azokat a szerkezeteket, amiket érdemes használni. Olyan motorokat ajánlok, amit saját magamnak is feltennék. Vannak olyan gyártmányok, ami nem azért olcsó, mert ott ingyen dolgoznak az emberek, hanem az egy olyan kategória. A minőséget meg kell fizetni.

– Ha megrendelnek önöktől egy garázskaput, mennyi munkaidőre számítson a megrendelő?

– Ez sok mindentől függ, de igyekszünk mielőbb végezni, mivel nekünk is fontos, hogy elégedettek legyenek az ügyfelek. A csúcspont az év vége, ilyenkor megpróbáljuk az összes folyamatban levő munkát kinyomni, mert most van az idény. Előfordul, hogy karácsony előtt 1-2 nappal még dolgozunk, sőt az is megtörtént már nem egyszer, hogy 24-én szállítottuk ki a kész munkát, mert ez volt az ajándék. A fiatalok azt vették a szüleiknek karácsonyra. Nekünk meg kell csinálni, nincs mese.

Egyébként a kérdésére válaszolva, ha minden rendesen megy, akkor 2 hét alatt össze lehet állítani. Egy csapat szerel, a fiam javít én meg csinálom az újakat. A munkának haladni kell.

 – Hol folyik a munka?

– Különböző financiális megfontolásból a műhely otthon van, de a tervek között szerepel, hogy elvigyük onnan. Az előnye, hogy ha hazamegyek napközben fél órára, akkor be tudok segíteni a műhelyben folyó munkákba, akár levágok két vasat a kollégáknak. És persze van hátránya is, mert mindenhol, ott is ahol nem kéne, kapu van.

 

(X)

Facebook hozzászólások