2020. június 4 , csütörtök - Bulcsú

A nyugdíjasok átvették a hatalmat a Facebookon

Fotó: Unsplash

A Nagy Facebook Körkép eredményeinek kihirdetését ígérte a közösségi marketinggel foglalkozó Be Social és a szeretlekmagyarorszag.hu, miután magyar felhasználók ezreit kérdeztek meg arról, hogy mi mindent szoktak csinálni a Facebookon, mennyire tudatosak és mit utálnak benne a legjobban.

Bár a 2018 augusztusában készült felmérés nem reprezentatív, de legalább jó nagy volt a minta: a 28 kérdéses kérdőívet, ami egy hónapig futott az online térben, 5296-an töltötték ki – írja a 24.hu.

A kérdőív kitöltőinek 70%-a naponta többször használja a Facebookot. Ebben semmi meglepő nincs, viszont izgalmasabb számokra bukkanunk, ha az adatokat korcsoportonként nézzük — például, ha megvizsgáljuk, mennyi igazság van a rendszeresen hangoztatott „a tinédzserek menekülnek a Facebookról” állításban.

  • Míg a 18 év alattiak közel fele nyilatkozott úgy, hogy naponta többször használja a Facebookot, a 18-55 közöttieknél ez az arány 86,21%, de még az ennél idősebbeknél is kétharmad.
  • Minden hetedik kiskorú ritkábban, mint hetente használja a Facebookot, az 55 év felettieknél feleekkora ez a szám.
  • Bár ismét hangsúlyozzuk, hogy nem reprezentatív a mérés, mégis látványos, hogy a 18-55 közöttiek 97%-a naponta legalább egyszer benéz a Facebookra.
Facebook hozzászólások