2020. január 26 , vasárnap - Vanda

SM betegekről készült fotósorozat Gyulán

Fotó: Zsolnai Péter / Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány

Sclerosis multiplexes betegek vettek részt Gyulán, az Országos SM Napon, ahol egy vándorkiállítás mutatta be, miként élnek a gyógyíthatatlan betegek Magyarországon.

Egy SM beteg sorsa alapvetően azon múlik, hogy az agy, illetve az idegrendszer hol és milyen mértékben károsodik. Ettől függ, hogy valaki hosszan önállóságát megőrizve élhet-e együtt az SM-mel vagy gyors leépülés és kiszolgáltatottság fenyegeti. A Magyarországon élő mintegy nyolcezer SM beteg közül a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegek Szövetsége igyekszik minél többeket bevonni az országszerte működő helyi klubokba, egyesületekbe – mondta Furcsa Józsefné a szervezet elnöke.

Az Országos SM Napon, Gyulán bemutatták a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány által meghirdetett fotópályázatra a 42 pályázó 183 képéből beérkezett képekből összeállított fotókiállítást, és kiállították Zsolnai Péter fotós SM betegekről készült fotósorozatait is. Az érintetteket betegségük felvállalására, a társadalmat szolidaritásra ösztönző vándortárlat a tervek szerint legközelebb Szolnokon lesz látható – írta a szervezet közleményében.

Facebook hozzászólások