2022. január 22 , szombat - Vince

Fúzió és profitnövekedés?

Évi 50 százalékos profitnövekedést vár a szellemimunkaerő-közvetítéssel  és -kölcsönzéssel foglalkozó Job Kft. a gyógyszeriparban hasonló profillal tevékenykedő Ventiv Kft.-vel való fúziótól.

A tájékoztatás szerint a két magyar tulajdonú cég októberi összeolvadásával egy több mint 2 milliárd forint forgalmat bonyolító és 30 állandó munkatársat foglalkoztató vállalattá válik a Job Kft., amely ezáltal a magyar gazdaság szempontjából jelentős húzóágazatok, a gyógyszeripar és az egészségügy területén kerül erős pozícióba.

Dobár Attila, a Job Kft. ügyvezető igazgatója a közlemény szerint elmondta: a munkaerő-kölcsönzés rugalmas és költséghatékony HR-megoldás, amelyet vezetői munkakörök esetében is alkalmaznak. A tapasztalatok szerint a kölcsönzés gyakran jelent kiutat akkor is, ha egy cégnek – a szigorú létszámgazdálkodás vagy a tőzsdei kontroll következtében – nincs módja létszámbővítésre. Az ilyen helyzetekben a cég anélkül tud felkészült és megfelelően képzett munkatársakra szert tenni, hogy foglalkoztatásuk a pénzügyi eredményességet rontaná.

Tál Mariann, a Ventiv Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte a tájékoztatásban, hogy az általuk kölcsönzött munkatársaknak ugyanazoknak a szigorú követelményeknek kell megfelelniük, mint a cég által közvetlenül foglalkoztatottaknak, ami az egészségügy területén különösen fontos.

A cég tájékoztatása szerint a gyógyszeripar és az egészségügy minden szakterületére közvetítenek munkatársakat, a gyártástól, a kutatás-fejlesztésen át az értékesítés-marketing és orvosi támogatói területekig.

A nyilvános cégadatok szerint a Job Kft. tavaly 1,14 milliárd forint árbevételt ért el, az egy évvel korábbi 1,19 milliárd forint után. A cég adózott eredménye 44 millió forintot tett ki a 2014-es 53 millió forint után.

A Ventiv Kft. 2015-ben 1,3 milliárd forint árbevételt és 53 millió forint adózott nyereséget ért el. Egy évvel korábban 1,4 milliárd forint árbevétel mellett 17 millió forint nyereséget ért el a cég.

 

mti.hu

Facebook hozzászólások