2021. április 12 , hétfő - Gyula

Karácsonyi pakolászás

Furcsa karácsony elé nézünk idén. Mivel hazaköltözött az iroda (köszi Covid!), megoldást kellett találni, hogy az ünnep fényét ne csúfitsa az a doboz halom, amit jelenleg a hely szűke miatt, csak a nappaliban tudunk tárolni. Szóval nagy levegőt véve megpróbáltam átgondolni, miként lehetne káosztalanítani a lakást.  Megkérdeztem pár ismerőst és barátot, hogy hasonló helyzetben ők mit tennének.

“Nagyszerű találmány a raktár biznisz” – mondja szomszédunk, aki jellemzően ünnepek és szabadságolás környékén hozza-viszi a raktározott holmikat. Jelen esetben a műfenyőt, a díszeket, a szánkót és a téli ruhákat, még az ajándékokat is ott tárolják az ikrek legnagyobb bánatára. Na meg konzerveket, és egyéb nem romlandó árút, amit már nem fogad be az egyébként óriási konyhaszekrényük gyomra.

“Ha vannak dolgaid, amik csak helyet foglalnának a lakásban, de szükséged van rájuk időnként, akkor ez a neked való megoldás” –  mondja Évi barátnőm, aki egy igazi csomagoló művész és raktár fan. Remek érzékkel pakolja el a szükségtelen, detalánvalamikorjólesz dolgokat, ugyanis nem mindegy, hogy a dobozokba, vagy egyéb tároló rekeszekbe miket pakolunk össze. Két órán keresztül ecseteli a praktikus megoldásokat, és káosztalanítási ötleteket. Egy órával később már felcsillan a remény, este kilenckor viszont már biztos vagyok benne, hogy másnap első dolgom lesz egy szuper raktárat bérelni. És mivel van még pár nap karácsonyig, lesz esélyünk egy, bár minimális főre megrendezetett, mégis meghitt ünnepi vacsorára a tiszta, hellyel bővelkedő lakásban.

Boldog Ünnepeket kívánunk!

 

(X)

Facebook hozzászólások