2024. április 17 , szerda - Rudolf

Lehet-e céges karácsony 2020-ban?

Sok cégnél fejfájást okoz, hogy miként szervezzék meg a jól megszokott, a dolgozók által is elvárt karácsonyi céges ünnepséget.

Az év végi közös ünneplés és ajándékozás nem csak abban segíthet a cégeknek, hogy növelje a dolgozók elégedettségét, hanem hogy elősegítse a munkavállalók közötti hatékonyabb együttműködést és a motiváció fenntartását. Idén különösen fontosak ezek a szempontok, amikor a munkavállalók jelentős része home officeban dolgozik. A Jobcapital, a Dél-Dunántúl piacvezető HR szolgáltatója partnerei és ügyfelei megoldásainak elemzésével ad tanácsokat a munkaadóknak a biztonságos ünnepléshez – áll a közleményben.

2020 egy igen különleges év, amikor a cégeknek és a munkavállalóknak rengeteg mindenen kellett változtatni, sok kihívással és nehézséggel kellett szembenézniük. „A Jobcapitalnál azt gondoljuk, hogy nem szabad a vírus miatt a teljes életünket átalakítani. A vállalat sikeres működtetéséhez szükség van a dolgozók közötti együttműködésre, erős kapcsolatokra, kell a törődés, és az is, hogy a cég fontosnak tartsa az apró értékelést és az ünnepi köszöntőt, amellyel megköszöni dolgozóinak az egész éves munkát. Az eszköztár szinte végtelen, és kifejezetten nagy lökést adhat a 2021-es év kezdetéhez egy jól átgondolt és kivitelezett céges karácsonyi csapatépítő akár online, akár offline módon. Ünnepeljünk együtt, építsünk csapatot és így készüljünk az újraindulásra”- foglalta össze Papp Zoltán Péter, a Jobcapital ügyvezetője.

Példák és jó gyakorlatok a céges ünnepléshez

A Jobcapital partnereinek a tapasztalatára, valamint saját belső példájára építve úgy gondolja, hogy a helyzet ellenére nagyon színes és változatos céges karácsonyokat lehet szervezni 2020-ban is.

Megoldások Multiknak – online koncert streamelve, vacsora postázva

Egy több telephellyel és több száz vagy akár ezer fő feletti munkavállalóval bíró vállalatnál egyértelműen a személyes jelenlétet mellőző megoldásokban kell gondolkozni. A cég egyik IT szolgáltató partnere például az összes dolgozójának streamelt formában tartotta meg a céges karácsonyt, amelynek során a vezető beszéde mellett egy neves zenekar adott online koncertet. Ezt mindenki otthonról tudta követni, a chat-felület pedig lehetőséget biztosított a közös interakciókra. A koncert után sem nem állt meg a buli, hanem egy előre összeállított listából szóltak a zenék az otthonukban szórakozó dolgozóknak. Sok vállalat a céges vacsorához, koccintáshoz szükséges eszközöket postán küldi el a munkavállalók otthonaiba, akik így nem maradnak le a gasztronómiai élményről sem.