2020. december 1 , kedd - Elza

A családalapítás pusztítja a leginkább földünket?

Ha elkötelezett természetvédőként szeretnénk megmenteni a Földet, a legbölcsebb döntés az, ha nem hozunk a világra új életet. Egy friss felmérés szerint ugyanis ez az a lépés, ami a legtöbb kárt okozza környezetünknek.

Az újrahasznosítás, a ruhák 30 fokon történő mosása, az energiatakarékos izzók használata mind segít abban, hogy a föld gyorsabban tudjon regenerálódni. A legfontosabb lépés a környezetvédők számára azonban az, hogy tartózkodjanak az új élet létrehozásától – legalábbis egy új tanulmány szerint.

A fejlett világban élő felnőtt ökológia lábnyoma ugyanis máris 58,6 tonnával csökken, ha úgy dönt, hogy nem válik apává vagy anyává – állítják a svéd Lundi Egyetem munkatársai. Emellett az egyéb fontos tevékenységek, amelyeket nem végezni a következők: kevesebb hús fogyasztása, több gyaloglás és tömegközlekedés autózás helyett, illetve a repülőgépek kiiktatása a nyaralásokból.

A szakemberek összesen 32 tanulmányt vetettek össze az életmód és a széndioxid-kibocsátás csökkentésének különféle módjairól, és kiderült, hogy a leggyakrabban ajánlott energiatakarékossági módszerek igen keveset nyomnak a latba a gyermektelenség előnyeihez képest.

Ha persze a családalapítás mellett döntünk, környezetvédelmi szempontból akkor sem kell feladni: az autómentes élet 2,4 tonna széndioxid-kibocsátástól ment meg minket évente, ami a szakemberek szerint sokkal jobb a semminél.

 

 

Forrás: Medipress

Facebook hozzászólások