2020. május 30 , szombat - Zsanett, Janka

Ismerkedés 2.0

Vajon lehetséges, hogy egy előre megírt algoritmussal történő appal megtaláljuk a hozzánk illő társat?

Több olyan app létezik, ahol egy gombnyomással rátalálhatunk az igazira. Ez megkönnyíti a társkeresést és esélyt ad az olyan emberek számára, akik a való világban nem mernek odalépni a másikhoz, illetve akik nem érnek rá elmenni „ társvadászatra”. Az X azt jelenti, hogy nem tetszik az adott személy, a Szív pedig az ellenkezőjét.

Személytelen és egyszerű

A kereső fél számára a Szív a reményt jelenti, akármennyire is sablonosan hangzik, a keresett félnek pedig néha egy elismerést. Ez igazából ember függő. Ám ezeket az appokat nem csak azok használják, akik mindenféleképpen társat akarnak maguk mellé.  Az emberek többsége csak azért tölti le ezeket az alkalmazásokat, hogy a facebookos lájkok mellett ezeken keresztül is nőjön  az önbizalmuk. Ha mégis érdeklődik az egyik fél a másik iránt, akkor az még egy találkozáshoz is vezethet. Viszont manapság már a lájk a mérvadó, ami nélkül egyesek szerint már élni sem érdemes…

Interakciók

Mennyire számítanak rá a mai nők, hogy egy férfi megszólítja őket, és ha mégis bekövetkezik, hogy reagálnak? Vegyünk egy példát. Egy szórakozóhelyen odalép a férfi a nőhöz, köszön neki, majd bemutatkozik. A nő végig néz a férfin. Nézi az arcvonásait, a szemét, a haját, azt, hogy milyen ruha van rajta. Ha szimpatikus neki, akkor fejben már lájkolja is. A telefonszám megadása már nem elsődleges cél. Aztán név alapján fel kell venni a másikat a facebookra, és ha visszaigazol, hogy ismer téged a szórakozóhelyről,  akkor sem könyvelheted el magad győztesnek.

Mert nem elég az első látásra, elektronikus úton is látni kell a másikat, megnézni hol dolgozik, milyen iskolákat végzett. Természetesen egy adott hobbi alapján történő közös érdeklődés is elindíthatja a beszélgetést (chat), ám ez kevés, és nem biztos, hogy tükrözi a valóságot. Nem szabad elhamarkodott következtetést levonni. Meg kell ismerni a másikat.

Könnyített verzió

Sokan azt mondják, hogy a neten való ismerkedés hülyeség vagy épp gyávaság, pedig ma már mindenki így teremt kapcsolatot. Nincs ezen semmi szégyellni való. Kell némi titokzatosság, hogy a meglepetés ereje még nagyobb lehessen az első találkozásnál, ahol már nem lesznek annyira ismeretlenek egymásnak a randizók.

 

Szerző: eMTé

 

Facebook hozzászólások