2022. december 8 , csütörtök - Mária

Sztárok a vörös szőnyegen

Danny Boyle és a T2 Trainspotting sztárjai is jelen voltak a film edinburghi világpremierjén.

Az eredeti film szereplői, Ewan McGregor, Robert Carlyle, Jonny Lee Miller és Ewen Bremner mind visszatértek a folytatásban, amely 21 év elteltével veszi fel az egykori heroinista társaság történetének fonalát.

Az 1996-ban bemutatott Trainspotting Irvine Welsh regénye nyomán készült – amely Dragomán György és Polyák Béla fordításában jelent meg magyarul -, a folytatás pedig a szerző Pornó című írásán alapul. A T2 Tainspotting azzal foglalkozik, hogy mi lett a ma már középkorú főhősökkel.

A film premierjén Ewan McGregor elárulta, hogy amíg nem olvasták el John Hodge forgatókönyvét, kicsit fáztak a film folytatásától, de aztán teljesen megnyugodtak. “Nagyszerű volt úja visszalépni Renton, Spud és Begbie cipőjébe, és különleges élmény újra hallani a hangjukat” – mondta.

Danny Boyle elmondta, hogy mindenképpen Edinburghban akartak forgatni, hiszen “ezek a történetek innen származnak”, és ezért döntöttek az edinburghi premier mellett is.

Boyle a folytatáshoz a film híres “válaszd az életet”-mottóját aktualizálta: “válaszd a Facebookot, válaszd a Twittert, válaszd az Instagramot és reménykedj benne, hogy valaki, valahol figyel”.

Boyle fiatal tehetséges filmesként forgatta a Trainspottingot. Azóta elnyerte az Oscar-díjat és a londoni olimpia megnyitó ünnepségét is ő rendezte – emlékeztetett a BBC News.

A T2 Trainspotting március 2-tól látható a magyar mozikban.

 

MTI

Facebook hozzászólások