2020. augusztus 14 , péntek - Marcell

Hatéves rekord a Miskolci Egyetemen

Fotó: Pixabay

A Miskolci Egyetemre (ME) 2019-ben felvettek száma megközelíti a 2500-at.

A felsőoktatási intézmény az MTI-vel csütörtökön közölte, a felvett hallgatók száma a tavalyihoz képest több mint 5 százalékkal emelkedett. Az egyetem karaira 2019-ben összesen 5381-en jelentkeztek, közülük ezidáig 2432-en nyertek felvételt, ami a jelentkezők 45 százaléka.

A tavalyi 1776-hoz képest idén 1899 fiatal lesz állami ösztöndíjas, ami a felvett hallgatók 78 százaléka.

A közleményben kitértek arra, hogy továbbra is nagyon sokan vannak meggyőződve az ME-n szerzett diploma munkaerőpiaci értékéről, amit az a tény is alátámaszt, hogy tavalyhoz hasonlóan most is meghaladja a félezret az önköltséges képzésre felvettek száma. A régió tudásközpontjaként továbbra is küldetésének tekinti, hogy kiválasztott képzéseit az arra igényt bejelentő észak-magyarországi településeken “házhoz vigye”. A 2019-2020-as tanévben ennek megfelelően folytatódnak a kihelyezett képzések Ózdon és Sátoraljaújhelyen.

Ózdon a gépészmérnöki és informatikai kar mérnökinformatikus szakja indul újra, Sátoraljaújhelyen pedig az egészségügyi kar ápolás és betegellátás, valamint egészségügyi gondozás és prevenció szakján lesznek elsőéves hallgatók.

A felvételi eljárás során felkínált szakok döntő többségét az egyetem a pótfelvételi eljárásban is meghirdeti.

Facebook hozzászólások