2019. május 20 , hétfő - Bernát, Felícia

Mérföldkő a pro bono fejlődésében

Fenntarthatóbb és erősebben működő civil szektort hozhat létre a vállalati és civil kapcsolatok megerősödése – derült ki a Budapesten megrendezett European Pro Bono Summit konferencián. A jövőben még több vállalat és civil szervezet tervezi, hogy igénybe veszi a szakértelmen alapuló pro bono kínálta lehetőségeket. Az Európai Bizottság is komoly partnerséget vállal a tudásalapú pro bono projektek elterjesztésében.

  Magyarországon megerősödőben vannak a szakértelmen alapuló vállalati pro bono gyakorlatok, amelyek jó kiindulási alapot biztosítanak mindazoknak, akik ezen a téren szeretnének fejlődni.

Hatékonyabb civil szektor és eredményesebb vállalatok

A támogatás amellett, hogy a civilek számára sok esetben hiánypótló, a vállalatok eredményessége és a munkáltatói márka számára is fontos hozzáadott értéket képvisel. A szakértelmen alapuló vállalati önkéntes programok a civil szervezetek oldalán meglévő üzleti ismerethiányt pótolják, amelyek révén a szervezetek többek között eredményesen tudnak új szolgáltatásokat kiépíteni, kommunikációs kampányt megvalósítani, illetve fenntarthatóbb gazdálkodást kialakítani. Ezzel párhuzamosan ezen programok a munkavállalók készségeit is javítják, a vállalaton belüli tehetséggondozás kiváló eszközeként szolgálhatnak és nem utolsó sorban a munkáltatói márka erősítéséhez is hozzájárulhatnak.

A konferencián résztvevő innovatív vállalatok egyértelműen kijelentették, hogy a jövőben még intenzívebben keresik a cég programjait, kialakításának és elterjesztésének lehetőségét, hiszen azok a társadalmi kihívások megoldása mellett a vállalatok eredményességét is nagyban előmozdíthatják. A meghívott civil szervezetek képviselői pedig sokkal nagyobb számban veszik majd igénybe az ezen programok kínálta lehetőségeket. A vállalati és civil kapcsolatok ilyen fajta megerősödése egy szilárdabb és fenntarthatóbban működni képes civil szektorhoz járulhat hozzá.

 A konferencia tapasztalatai azt mutatják, hogy a pro bono közvetítésben a jövőben egyre nagyobb szerepet töltenek majd be az online elérhető digitális alkalmazások, amelyek rengeteg új érintettet vonnak be a projektek kezdeményezettjei közé.

Facebook hozzászólások