2021. május 8 , szombat - Mihály

Pénzt spórolhatunk, ha időben téliesítünk

Az AGENTA-Consulting Biztosítás- és Pénzügyi Szolgáltatás Közvetítő Kft. felméréséből kiderült, hogy a lakásbiztosítás 90%-át vízkárok okozzák. Az elmaradt vagy megkésett téliesítés több millió forintos kárt is okozhat, amit sok esetben a biztosító nem térít meg.

Veszélyben a nyaralók!

A folyamatosan lakott ingatlanok esetében a káresetek száma 30-40%-a származik vízkárból, ez a szám a nyaralók esetében 90%-osra emelkedik. A maradék rész többségében betörés, lopás és elemi károkból tevődik össze.

Vannak kötelességeink

Az elmaradt téliesítés kára elővigyázatossággal, illetve megfelelő lakásbiztosítással megelőzhető. A szerződés megkötésekor szükséges jelezni, hogy nem állandóan lakott ingatlanról van szó, de ez önmagában azonban nem elég, emellett bizonyos kötelezettségeknek, szigorúbb védelmi előírásoknak is eleget kell tenni, hogy a biztosító fizesse az esetleges károkat – írja a TF-információ.

„A téliesítés során a legfontosabb az áramtalanítás, a víztelenítés (a kerti csapoknál is), a gáz- és vízcsapok elzárása, és a vízórák becsomagolása. Emellett lényeges, hogy felírjuk a mérőórák állását, majd kis idő múlva leellenőrizzük, hogy történt-e fogyasztás” – hívta fel a figyelmet az AGNETA biztosító.

 

Forrás: TF-információ

Facebook hozzászólások