2019. május 20 , hétfő - Bernát, Felícia

Temesi Ferenc bemutatkozik New Yorkban

Fotó: mmakademia.hu

Temesi Ferenc író bemutatkozik New Yorkban. Vasárnap legutóbbi regényének bemutatója volt, a kedden kezdődő európai irodalmi fesztiválon pedig ő képviseli Magyarországot az amerikai metropoliszban.

A Kossuth- és József Attila-díjas író 49/49 című új regényét – amely októberben jelent meg – a New York-i magyar könyvtárban mutatták be. A zsúfolásig megtelt helyiségben az író részleteket olvasott fel a regényből, valamint felolvasta Bartókról írt esszéjét.

Temesi Ferenc – aki a Magyar PEN Club alelnöke, a Magyar Művészeti Akadémia tagja – részt vesz a kedden kezdődő New York-i irodalmi fesztiválon. Két panelbeszélgetés szereplője lesz, emellett felolvassa két esszéjét, az egyik az 1968-as eseményekről szól, a másik pedig az európai identitásról.

Az európai irodalom kulturális fesztiválját negyedszer rendezik meg a városban. A fesztivált az Európai Unió országainak ottani kulturális intézetei közösen szervezik. Az Új irodalom Európából 2018 című rendezvény kedden kezdődik, három napig tart, témája a kulturális örökség és a sokszínűség, valamint a globalizáció és a migráció kihívásai.

 

(MTI)

Facebook hozzászólások