A tequila növényből nyert kivonat segít a kalcium- és magnéziumszint növelésében, amely a csontritkulás elleni harc talán legfontosabb fegyvere.
Ki gondolná, hogy egy-egy tequila még hozzá is járulhat csontozatunk egészségéhez? Márpedig ez a helyzet. Az Agave tequila növényből nyert kémiai anyagok ugyanis erősítik a meggyengült csontokat, és így a milliókat érintő csontritkulás is elkerülhető.
Mexikói szakemberek egérkísérletek segítségével jutottak a fenti következtetésekre. A nőstényegereknél a csontritkulást a petefészkek eltávolításával érték el, majd nyolc héten át a tequila növényből nyert cukrokkal etették a rágcsálókat.
„Ahhoz, hogy az Agavéban található fruktózok kifejtsék hatásukat, a megfelelő bélbaktérium-összetételre is szükség van. Ha ez azonban adott, a csontképzés folyamata támogatva van, még azokban az esetekben is, amikor a csontritkulás folyamata már megkezdődött” – fogalmaz a kutatást vezető Dr. Mercedes López, a mexikói Centre for Research and Advanced Studies munkatársa.
Ahhoz, hogy a növényből nyert cukrok kifejthessék pozitív hatásukat, a bélbaktériumok egyensúlyára van azonban szükség.
Forrás: Medipress