2021. április 13 , kedd - Ida

Új lemezt készített a Sárik Péter Trió

Fotó: Facebook

Sokszínű, életigenlő lemezt készített Lucky Dog címmel a Sárik Péter Trió, amely június 2-án a BMC-ben mutatja be az anyagot. A formációt vezető zongorista arról is beszélt, hogy az album néhai legjobb barátjának állít emléket.

“Fodor Péter dzsesszrajongó üzletember két évvel ezelőtt hunyt el, és ő nevezte mindig magát Lucky Dognak, azaz szerencsés kutyának. Akik ismerték, jól tudják, vidám, segítőkész ember volt, aki bejárta az egész világot és mindent megtett azért, hogy világpolgár gondolkodását behozza a hazai dzsesszéletbe és segítse a műfaj itthoni működését” – mondta Sárik Péter.

Az idén tízéves Sárik Péter Trió hatodik albuma a Lucky Dog, a harmadik a formáció 2013-as átalakulása óta, a Jazzkívánságműsor 2. (2014) és a Beethoven-lemez (2016) után. Zenekarában a hazai dzsessz-színtér két sokat foglalkoztatott kiválósága, Fonay Tibor bőgős, basszusgitáros és Gálfi Attila dobos egészíti ki Sárik Pétert.

A tizenegy darabból álló lemez valamennyi számát Sárik Péter írta. A nyitódal, az Instinct előrevetíti a Lucky Dog sokszínűségét: a zongorára épülő izgalmas dzsesszkompozícióban Borbély Mihály balkáni népzenei motívumokra épülő szaxofonjátéka hallható; ő az I Can’t Live című felvételen is fúj.

“Az album nagy részét tudatosan a meghívott közreműködőkre szabva írtam, próbáltam a stílusukra komponálni. Persze nem kellett sokat gondolkodnom Borbély Mihályon vagy a két gitáros közreműködőn, Gyárfás Pistin és Gyémánt Bálinton, évek óta együtt dolgozom velük különböző projektekben” – jegyezte meg Sárik Péter.

 

 

Forrás: MTI

 

Facebook hozzászólások