2020. június 4 , csütörtök - Bulcsú

Sok cég végleg bezárt a nyáron

Az OPTEN a nyár cégalapítási és törlési trendjeit összesítette. A statisztika havi kétezer cégalapítását 3-4 ezer cég törlése követte. Augusztus végére összesen 487 ezer körülire tehető a hazai cégek száma, mindez 3600-al kevesebb, mint nyár elején.

Pertics Richárd, az Opten céginformációs igazgatója szerint „a nyári hónapok hagyományosan gyengébbek cégalapítások és cégtörlések tekintetében. Ennek megfelelően a havi 2 ezer cégalapítás és a havi 3-4 ezer cég törlése nem jelentett meglepetést ezen a nyáron sem, viszont az idei augusztus azért hozott kiemelkedő adatokat is”.

A számok követik a trendet

A nyári hónapok megszokott cégstatisztikái most sem mondhatók eltérőnek, azaz stabilan mutatják a magas cégtörlési számok mellett az átlagos cégalapítási adatokat.

A megszűnések fő okai a felszámolási eljárások, de a végelszámolások aranya is egyre magasabb. Érdekes statisztika, hogy a jelenlegi eljárások többsége inkább végelszámolási eljárás, mintsem felszámolási. Ez természetesen jó hír a cégstruktúra szempontjából, ugyanakkor a felszámolások és a kényszertörlések magas aránya mindig azt jelzi, hogy a jogkövető magatartásnak még van hova fejlődnie – írja a Tőzsdefórum.hu.

 

Forrás: Tőzsdefórum.hu/HRGlobe

Facebook hozzászólások