2021. április 13 , kedd - Ida

Részvényfelosztásról döntött a Samsung Electronics

Története során először részvényfelosztásról döntött a Samsung Electronics, amely a félvezetőgyártással foglalkozó divíziójának köszönhetően rekordnyereséget termelt tavaly.

A dél-koreai elektronikai konszern, amely a televíziók, memória áramkörök és okostelefonok gyártásában világelső, szerdán közzétett gyorsjelentésében arról számolt be, hogy a december 31-én végződött három hónapban nettó nyeresége éves összehasonlításban 42 százalékkal, 12 261 milliárd vonra (11,4 milliárd dollárra) emelkedett – írja az MTI.

Az üzemi eredmény majdnem kétharmaddal, 15 150 milliárd vonra (14,13 milliárd dollár) nőtt, ami kissé meghaladja az előzetes beszámolóban feltüntetett 15 100 ezer vont. A konszern bevétele közel 24 százalékkal, 53,3 ezer milliárd vonról 65,98 ezer milliárd vonra emelkedett.

A tavalyi egész évet tekintve 239,58 ezer milliárd vonos árbevétel mellett 53,65 ezer milliárd von (50,2 milliárd dollár) üzemi eredményt ért el a cég, megdöntve ezzel a 2013-as rekordot. Akkor 36,8 ezer milliárd vonra rúgott az üzemi eredmény.

Samsung Electronics legnyereségesebb üzletágának a chipgyártás bizonyult tavaly. A divízió 35,2 ezer milliárd vonnal rekordnagyságú üzemi nyereséget termelt, csak az utolsó negyedévben több mint kétszeresére nőtt a profit.

 

A Samsung Electronics vezetése döntött arról, hogy 50:1 arányban részvényfelosztást hajt végre, aminek köszönhetően az árfolyam “jól kereskedhető” tartományba kerül, azaz olyan kisbefektetők is tudnak majd vásárolni a részvényekből, akik számára a jelenlegi magas árfolyam ezt nem tette lehetővé. Az elemzőket meglepte a részvényfelaprózásról hozott döntés, amelyet azonban kedvezőnek tartanak a tőzsdei kereskedés szempontjából.

A szöuli tőzsdén 8 százalékos pluszban is járt szerdán a Samsung Electronics árfolyama, zárásra azonban 0,2 százalékra mérséklődött a nyereség.

Facebook hozzászólások