2022. január 20 , csütörtök - Sebestyén

Hibrid munkavégzésre vált a Tungsram

Másfél évnyi home office után a héten ismét megnyitotta újpesti irodaházát a Tungsram. A vállalati főhadiszállás irodai dolgozói hibrid rendszerben térnek vissza, egyelőre önkéntes alapon: keddtől csütörtökig az irodában, hétfőn és pénteken pedig otthonról dolgozhatnak.

Szeptemberben még önkéntesen, október 1-től pedig kötelezően heti három napra visszatérnek az irodába a Tungsram központi irodaházában dolgozó munkatársak. “Ez a tervünk, ha minden rendben zajlik és a COVID-19 világjárvány negyedik hulláma nem kényszerít minket ismét az irodák bezárására”, mondja Ragályi Katalin HR-igazgató.

Az érintett 450 munkatárs továbbra is végezheti otthonról vagy távoli helyről a munkát hétfőn és pénteken. “Igy akár a dugókat elkerülve elutazhatnak a Balatonra, és onnan jelentkezhetnek be online”, teszi hozzá a HR-igazgató. “Úgy gondoljuk, hogy az irodai és otthoni munka kombinációja jelzi a munkaadó rugalmasságát, ugyanakkor fenntartja a személyes találkozások hatékonyságát is” – áll a közleményben.

A Tungsram 2020 márciusában váltott home office-ra az irodai dolgozók esetében. A visszatérést egyrészt az tette lehetővé, hogy a vállalat felmérései szerint az irodai dolgozók kétharmada megkapta az oltásait, így jelenleg a kormányzati előírásokat betartva, de maszk nélkül lehet megbeszéléseket tartani az irodaházban. (Amint arról a magyar sajtó is beszámolt, idén tavasszal Tungsram az első között jelezte a kormányhivataloknál, hogy segítene az oltási kampányban, ezt követően pedig rendszeresen szervezett oltást telephelyein.) A vállalat fontosnak tartotta azt is, hogy akkor hívja vissza az irodába munkatársait, amikor az általuk megszokott munkahelyi szolgáltatási színvonalat nyújtani tudja.

Emellett a Tungsramban zajló vállalati kultúrafejlesztés részeként modernebb elhelyezési koncepciót is megvalósítanak, amelynek részeként a munkatársak állandó ülőhelyein kívül hot deskeket alakítottak ki. Így a hét egy részében szorosabban dolgozhatnak együtt az üzletágak és az őket támogató funkciók.

Ragályi Katalin megköszönte a gyári dolgozók helytállását a Tungsram mind az öt telephelyén (Budapest, Hajdúböszörmény, Kisvárda, Nagykanizsa, Zalaegerszeg), akik mindez idő alatt a megszokott rendben, az előírások okozta extra nehézségek (maszkviselés, távolságtartás) ellenére gondoskodtak a termelésről.

A Tungsram a járvány ideje alatt folyamatosan élen járt az egészségvédelemben. Az elsők között vezette be a távolságtartást, a maszkviselést, a távoli munkavégzést, fertőtlenítést, a napi tájékoztatási kampányt, valamint gondoskodott üzletbiztonsági lépésekről. A negatív gazdasági hatásokat csillapítandó tavaly “munkahelyvédelmi akciótervet” vezettek be, amely három hónapra rövidített munkaidőt jelentett a dolgozóknak.

Facebook hozzászólások