2021. február 22 , hétfő - Gerzson

Nincs mese, 5 évente új képességekre van szükség

Fotó: Pixabay

A rohamos technológiai változásoknak köszönhetően a korábbi 20-25 év helyett ma már 5 évente új szakértelemre van szüksége a munkavállalóknak. Ez csak akkor lehet sikeres, ha a cégek biztosítják a folyamatos képzéseket – áll az Adecco csoport közleményében.

A világ egyik legnagyobb humán erőforrás szolgáltatásokat nyújtó cége, az Adecco csoport közzétette, melyek az általa javasolt legfontosabb munkáltatói fejlesztési területek.

1.Folyamatos képzési programok: A gazdasági és demográfiai fejlődés miatt elengedhetetlen az élethosszig tartó tanulás/képzés.

2. Igények és szaktudás összhangba hozása: A munkáltatói tréninget és gyakornoki programot az oktatási intézményekkel együttműködésben érdemes megvalósítani, annak érdekében, hogy valóban olyan képzettségű munkavállalók legyenek, akik passzolnak az üzleti és piaci igényeknek.

3. Változatos munkaerő-állomány: Kor és nem szerinti, geográfiai, kulturális változatosság és atipikus foglalkoztatás beépítése a cég foglalkoztatási gyakorlatába.

4. Mobilitás biztosítása: A régióra jellemző szakemberhiány kiküszöbölését segítheti a mobil munkavégzés biztosítása.

A helyzet nem vicces, hiszen  a tervezett jövő évi adóváltozások már a nyugdíjas korosztály ismételt munkába állását ösztönzik.

Facebook hozzászólások