2024. április 26 , péntek - Ervin

Megnyílt a főváros első Idősek Információs Pontja

Fotó: Pexels

Megnyílt Budapest első Idősek Információs Pontja a Városháza épületében, ahol az idősek különböző ügyek intézéséhez kaphatnak segítséget.

Az információs pontot azért hozták létre, hogy az idősebb emberek számára – főleg a szociális ellátás területén – segíteni tudjanak az ügyintézésben, valamint a számítógép használatában is.

Papp Katalin, a Nyugdíjasok Országos Képviseletének elnöke, a Fővárosi Idősügyi Tanács tagja elmondta: Budapesten több mint 360 ezer nyugdíjas korú ember él. Az idősek problémáinak megoldása, a róluk való gondoskodás kiemelt területe a főváros szociális ellátásának – tette hozzá. Felhívta a figyelmet arra, hogy az idősebb korosztálynak sokszor nehézséget jelent a fővárosban elérhető pénzbeli, vagy természetbeni ellátásokról való tájékozódás.

Ebben nyújt segítséget az információs pont, amelynek szolgáltatásait munkanapokon 9 és 13 óra között lehet igénybe venni.

A Bárczy István utcában nyílt információs ponton a fővárosi önkormányzat kollégái, önkéntesek, közöttük nyugdíjas önkéntesek, segítenek az időseknek hivatalos ügyeik intézésében, időpontfoglalásban, internetes ügyfélkapu megnyitásában és kezelésében, illetve különböző szociális és egyéb támogatások igénylésében.

 

(MTI)