2020. július 10 , péntek - Amália

Egymilliárd dollárt fektet a fenntartható jövőbe a Mars

Fotó:Pixabay

Jelentős mérföldkövet jegyzett a globális édesség- és kisállateledel-gyártó vállalat, amikor tavaly szeptemberben bejelentette “Fenntarthatóság egy generáció alatt” elnevezésű tervét.

A terv célja az olyan, üzletet és társadalmat fenyegető problémák megoldása, mint a klímaváltozás, az ellátási láncban tapasztalható szegénység, valamint az erőforráshiány. A vállalat a környezetvédelmi világnap alkalmából az üvegházhatású gázok csökkentésének jelentőségére hívja fel a figyelmet, hangsúlyozva már elért és megvalósítandó céljait.

Az 1911-ben alapított családi vállalkozás, a Mars mintegy egymilliárd dolláros beruházást indított útnak “Fenntarthatóság egy generáció alatt” névvel 2017 szeptemberében, amely számos előremutató és ambiciózus, az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak megfelelő törekvést fogalmaz meg. A terv legjelentősebb céljai közé tartozik a környezeti hatások csökkentése, a vállalat értékláncában dolgozó, csaknem egymillió ember munkakörülményeinek javítása, valamint az egészségesebb és boldogabb élet biztosítása több milliárdnyi ember és házikedvenceik számára a tudomány, az innováció és a marketing segítségével – áll a közleményben.

A tervben meghatározott célok elérése érdekében a Mars két nagyobb szélerőműparkot működtet

2015 eleje óta a texasi Mesquite Creek-ben, valamint 2016 májusától a skóciai Moy-ban. A két évvel ezelőtt felvásárolt skóciai létesítmény jelentősen hozzájárul a Mars fosszilis energiahasználattal, illetve üvegházhatású gázkibocsátással kapcsolatos törekvéseihez 20 turbinájával és 125 ezer megawatt/óra teljesítményével. A skóciai létesítmény által termelt árammennyiség teljes mértékben fedezi a cég irodáinak és üzemeinek működését az Egyesült Királyságban, amely egyenlő 1,8 milliárd alutasakos macskaeledel legyártásával. A texasi szélerőműpark jelenleg is elegendő áramot biztosít a Mars teljes amerikai működésének, amely megfelel 61 ezer átlagos amerikai háztartás áramellátásának. Az Egyesült Királyságon, valamint az Amerikai Egyesült Államokon kívül a vállalat jelenlegi működésének 100 százalékát megújuló forrásokból előállított villamos energiával biztosítja Belgiumban, Brazíliában és Litvániában, hamarosan pedig további országok csatlakoznak a kezdeményezéshez.

Facebook hozzászólások