2021. április 13 , kedd - Ida

Nem a szaktudás az elsődleges, hogy megbecsült munkaerő legyél

Nem biztos, hogy elegendő a megmaradáshoz, ha magas szintű szaktudással rendelkezünk, vagy jól dolgozunk, ha a cég létszámleépítésre kényszerül. Sok esetben az ilyen munkaerő kerül elsőként a leépítés áldozatává, de akkor mégis mire van szükség ahhoz, hogy igazán jó munkaerő váljon valakiből.

A munkaerőpiacon főként az ember tudására kíváncsiak, hogy ki, miként dolgozik, mennyire ért a munkájához. Mára ez már kevés. A munkáltatónak az fontos, hogy milyen mag az ember, a személyisége, mennyire illeszkedik be a csapatba, milyen vele együtt dolgozni – írj a pénzcentrum.hu.

Ilyennek nevezhető a kommunikációs készség, csapatorientált gondolkodás, empátia, s minden ehhez kapcsolód szociális készség.

„Mindeddig nagy hangsúlyt fektettek a szaktudásra, a specializációkra, a továbbképzésekre, az intelligens, jó megoldóképességű munkaerőre. Mára ezek a szervezetek rájöttek, hogy a szociális tulajdonságok, kommunikációs készségek jelentőséggel bírnak a munkaerőpiacon, hiszen fontos, hogy milyen interakciókat alakítunk ki munkatársainkkal” – mondta dr. Juhász Márta munkapszichológus, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem docense.

A továbbiakat itt olvashatja!

 

Forrás: Pénzcentrum

Facebook hozzászólások