2021. február 23 , kedd - Alfréd

Sportkardiológia – lényeges a rendszeres szűrés

Általában mindig akkor fordul az ember orvoshoz, mikor már meglett a baj. A sportolók szívének egészsége is rendszeres ellenőrzést kívánna, már a mozgás megkezdése előtt és az edzések során is lényeges lenne a sportkardiológiai kontroll.

A rejtett problémák kiszűrése

A rendszeres szűrésre szükség van, mégpedig azért, hogy habár, rendszeres sporttevékenységet végzünk, karbantartva, kondicionálva tarjuk testünket, mégis számos öröklött vagy szerzett szívbetegség sokszor nem okoz tüneteket mindaddig, amíg intenzív terhelésnek nem tesszük ki szervezetünket. Gondolni lehet a koszorúérbetegségre, a szívizom-elfajulásra, a billentyűbetegségekre, a kisebb-nagyobb fejlődési rendellenességekre, szívritmuszavarokra, vezetési zavarokra – írja a Házipatika.com.

A sportkardiológia speciálisan a sportolók szűrésével foglalkozik. A specializáció oka, hogy a sportolok szervezete jelentős eltéréseket mutathatnak a normál eltérésektől, s ezeket a diagnosztikai eredményeket specialista szakorvos segítségével helyén kell tudni kezelni, s aszerint eljárni.

A továbbiakat itt olvashatja!

 

Forrás: Házipatika.com

Facebook hozzászólások