2024. április 26 , péntek - Ervin

Közel 3000 munkavállalóval a piac harmadik legnagyobb HR szolgáltatójává vált a Work Force

Fotó: Pexels

Míg tavaly februárban 1665 munkavállalót regisztrált a Work Force, addig mára közel 3000 fővel a piac harmadik legnagyobb HR szolgáltatója, számolt be eredményeiről a magyar vállalat. A közel 70%-os növekedésnek több oka is van, de az egészen biztos, hogy kettősség jellemzi a munkaerő-kölcsönzés iránti növekvő keresletet.

Egyik oldalról a gazdaság technikai recesszióban van, a Work Force HR szolgáltató saját ügyfélkörében is tapasztalt elbocsátásokat. Emellett azonban vannak ágazatok, ahol alig van jele lassulásnak, hiszen olyan terméket vagy szolgáltatást állítanak elő, amire változatlanul nagy a kereslet.

„A makrogazdaság szintjén negatív jelek sorozatát tapasztaljuk, hiszen a magas infláció és jegybanki alapkamat mellett Magyarország GDP-je csökkenni kezdett az elmúlt két negyedévben, míg a munkanélküliségi ráta növekedésnek indult. Ezeknek vállalati hatásait saját ügyfélkörünkben is tapasztaljuk, látunk elbocsátásokat, valamint olyan cégeket, akik behúzták a kéziféket és kivárnak a létszámuk bővítése helyett.  A partnereink többsége ugyanakkor továbbra is a munkaerőállomány megtartására és bővítésére koncentrál” – mondta Czellecz Zoltán, a Work Force cégvezetője.