2024. április 26 , péntek - Ervin

Az újra munkába állás mindig egy izgalmas időszak az életünkben

Még ugyan augusztus eleje van, a napok egyre hűvösebbek lesznek és a gyerekek is  kezdik összeszedni a táskába való füzeteket. Persze ott vannak még, akik a nyár utolsó hónapjában veszik ki a szabadságukat, de tény, hogy lassacskán vége a „lébecolásnak”, itt az ideje azon gondolkodni, hogy milyen új lendülettel és friss energiával indulhatunk neki az ősznek.

A nyári szabadság, nem csak a kikapcsolódásról szól, hanem lehetőséget ad arra is, hogy áttekintsük, milyen célokat és kihívásokat tűztünk ki magunk elé az év hátralevő részére.

HIRDETÉS

Legyen szó egy teljesen új pozícióról, egy karrierlépcsőről vagy akár csak a megszokott rutinba való visszatérésről, mindannyian új lehetőségeket keresünk és új célokat akarunk megvalósítani. Ez az ideális időszak, hogy frissítsük a LinkedIn profilunkat és aktualizáljuk az  önéletrajzunkat. (Mert mit lehet tudni. ) Amellett, hogy rákeresünk a legfrissebb állásajánlatokra és beiratkozunk a szakmai rendezvényekre, ne feledkezzünk meg a személyes fejlődésről sem. Tervezzünk időt és energiát arra, hogy továbbképzéseken, tréningeken vagy akár mentorprogramokban is részt vegyünk, amelyek segíthetnek előre lépni a pályánkon és fejleszteni szakmai készségeinket.

És akkor még ott van a helyes életmód kérdése is

Az egészségünk megőrzése és a kiegyensúlyozott életvitel kulcsfontosságú ahhoz, hogy sikeresek lehessünk a munkahelyünkön. Igen, ezerszer olvastuk, hallottuk már nyár vége felé, de az az igazság, hogy nem lehet elég sokszor elmondani. Figyelnünk kell a kiegyensúlyozott táplálkozásunkra, rendszeres testmozgásra, és ne feledkezzünk meg az aktív kikapcsolódásról sem.

Ne feledd, a nyári szabadság után az ősz a lehetőségek időszaka. Töltődj fel friss energiával, átlépve a komfortzónádon, és merj az álmaidért küzdeni… aztán majd mesélj, hogy sikerült!