2024. április 16 , kedd - Csongor

Környezettudatos irodába költözik a Magyarországon 20 éve jelenlevő Diageo

Az idén 20. évfordulóját ünneplő Diageo Budapest a társadalmi felelősségvállalás jegyében az idei évtől a modern, környezettudatos Green Court Offices irodaházban folytatja működését. Az új iroda kialakítása során számos környezettudatos építőipari megoldást és új fenntarthatósági eljárást is alkalmaztak, elnyerve ezzel a BREEAM EXCELLENCE zöld minősítést.

A Diageo a világ vezető alkoholos italgyártó és forgalmazó vállalataként, magyarországi jelenlétének elmúlt 20 éve során mindvégig kiemelkedően fontosnak tartotta a tudatos társadalmi felelősségvállalást. Ennek keretében született meg a Society 2030: Spirit of Progress program, amely a Diageo tíz éves akcióterve egy befogadóbb és fenntarthatóbb világ kialakításáért. Az akcióterv célja a pozitív alkoholfogyasztás népszerűsítése, a befogadás és sokszínűség támogatása továbbá a fenntarthatóság megvalósítása – áll a közleményben.

Green Court Offices – Környezettudatos irodaház a fenntartható jövőért

Az idén 20 éves magyarországi jelenlétét ünneplő Diageo Budapest számára az új iroda kiválasztásakor kiemelkedő fontosságot képeztek a fenntarthatósági kritériumok. De hogy mitől lesz zöld egy iroda? A fogalom olyan épületet jelent, amely környezetbarát és erőforrás-hatékony, és amelynek célja, hogy egészséges környezetet hozzon létre, energiát takarítson meg és kivitelezésével csökkentse a környezetszennyezést. A Green Court Offices számos modern funkciónak köszönheti BREEAM EXCELLENCE zöld minősítését.

Az újrahasznosítás jegyében az esővízre és a hulladékfeldolgozásra kiemelkedő figyelmet fordítottak. A Green Court Offices esővízgyűjtő rendszerének köszönhetően a csapadék 100%-át képes újra felhasználni, ami napi szinten akár 30 000 üveg Johnnie Walker palackkal is felérhet. Ezen felül a szelektív hulladékgyűjtés is kiemelkedő hangsúlyt kapott az új, környezettudatos irodában: egy üveg újrahasznosításával akár 30 perc számítógépes- és 20 perc televíziós időre elegendő áramot takaríthatnak meg a munkavállalók.

A széndioxid- kibocsátás csökkentése érdekében minőségi LED világítást alakítottak ki az egész épületben. A LED izzók élettartama várhatóan 50 000 óra, míg egy átlagos izzó élettartama mindössze ezer óra körül van. A fertőzések ellen a légkezelőkben beépített UV szűrők védenek, a kéthéjú homlokzat szerepe pedig mind az akusztika, mind a hűtés-fűtés energiatakarékossága szempontjából is igen jelentős.