2024. április 26 , péntek - Ervin

Az a cél, hogy a vállalatok a hackerek előtt járhassanak

A világ egyik vezető kiberbiztonsági vállalata, az ESET bejelentette, hogy hamarosan elérhetővé válik az ESET PROTECT kiberbiztonsági platform új funkciója. A fejlesztés célja, hogy világszerte megoldást kínáljon a vállalatok aktuális és jövőbeli, digitális biztonsági kihívásaira.

Az ESET partneri együttműködést kötött az IT, OT és ICS kritikus infrastruktúrák kibervédelmi megoldásainak egyik globális vezető szereplőjével, az OPSWAT-tal, melynek keretében az ESET PROTECT platform integrált Vulnerability & Patch Management (CVE) rendszerrel bővül. A jelenlegi ESET PROTECT Complete biztonsági csomag kiegészül az említett funkcióval, valamint egy új védelmi csomag, az ESET PROTECT Elite is elérhetővé válik a kis- és középvállalkozások (KKV), valamint a nagyvállalatok hatékonyabb védelme érdekében. A KKV-k számára gyakran nehézséget okoz, hogy lépést tartsanak a változó fenyegetésekkel, és biztosítsák rendszereik naprakészségét, ezáltal a végpontjaik támadhatóvá válnak-írják a közleményben.

 

Az ESET PROTECT Cloud központi konzolon keresztül történő irányítással a vállalatok egyszerűen felmérhetik a biztonsági fenyegetéseket, és kezelhetik a javításokat az egész hálózaton, biztosítva a nulladik napi sérülékenységek időben történő észlelését és orvoslását. Az automatikus vizsgálat és a szűrési lehetőségek széles skálája lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy gyorsabban azonosítsák a számukra legfontosabb biztonsági problémákat. Ezenkívül az automatikus és manuális javítási lehetőségek által a vállalatok gondoskodhatnak arról, hogy végpontjaik rendszeresen a legújabb biztonsági javításokkal frissüljenek.

„Nehézséget okoz a KKV-k számára a sebezhetőségek azonosítása és rangsorolása azok súlyossága alapján” – mondta Béres Péter, az ESET megoldásait forgalmazó Sicontact Kft. IT vezetője, hozzátéve: “A KKV-k könnyen kezelhető megoldást szeretnének, amely gondoskodik a biztonságukról. Az ESET Vulnerability & Patch Management testreszabható javítási irányelvei bármilyen méretű vállalkozás számára rugalmasságot és irányítást biztosítanak a végpontok optimális és gyors patch-elése érdekében. Ezáltal minimalizálhatók a támadás kockázatai, miközben betarthatók az egyre szigorúbb kibervédelmi követelmények, emellett a megoldások a különböző ISO-tanúsítványokhoz szükséges feltételeinek is megfelelnek.”