2021. július 23 , péntek - Lenke

Szinetár Dóra és Hámori Ildikó kampányolt

Sétával hívták fel a figyelmet a tüdőgyulladás veszélyeire.

Péntek délután tartotta hagyományos sétáját az egészséges tüdőért a Nyugdíjasok Országos Szövetsége (NYOSZ). A budapesti Margitszigeten és több vidéki helyszínen megrendezett séta a Tüdőgyulladás Világnapja alkalmából az idősekre hatványozottan veszélyes betegség megelőzésére hívta fel a figyelmet.

A NYOSZ immáron hagyományos sétájának budapesti helyszínén Szinetár Dóra és édesanyja, Hámori Ildikó is csatlakoztak a több tucat nyugdíjashoz, akik a Margit hídtól az Árpád hídig sétáltak az egészséges tüdőért.

„Azért támogatjuk a tüdőgyulladás veszélyeire figyelmeztető akciót, mert mi is olyan háztartásban élünk, ahol több generáció lakik egy fedél alatt, így fontos, hogy odafigyeljünk az idősebbekre, akikre nézve ez a betegség hatványozottan veszélyes lehet” – mondta az egybegyűlteknek Szinetár Dóra. Hámori Ildikó hozzátette, hogy nagyszülőként fontosnak tartja, hogy fokozottan figyeljen az egészsége megőrzésére, immunrendszere erősítésére, mert az időseket és a krónikus betegeket, valamint a gyengébb immunrendszerrel rendelkezők számára komoly veszélyekkel jár a tüdőgyulladás.

 

HrGlobe

Facebook hozzászólások