2020. június 4 , csütörtök - Bulcsú

Sürgősségi online gyógyszerfutár

Ma kezdte el működését hazánkban az első patika egészségportál, amely több mint 10 000 eredeti egészségügyi és szépségápolási terméket kínál és szállít házhoz.

A ma megnyílt, éjjel-nappal nyitva tartó patika.net gyógyszertár az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI) engedélyével végzi internetes gyógyszer-kereskedelmi tevékenységét.

A Figyelő Online- hoz eljuttatott közlemény szerint a patika.net sürgősségi gyógyszerfutár szolgálata Budapesten – a telefonhívástól vagy online rendelés leadásától számított – 50-90 percen belül házhoz szállítja a vény nélkül kapható gyógyszereket, más patikai termékeket.

Országszerte a Magyar Posta futárszolgálata 1 munkanap kézbesítési időgaranciával kézbesíti a megrendelt termékeket, törzsvásárlók részére akár ingyen. Az utánvét összegét a vásárlók készpénzzel, bankkártyával, vagy nline fizetéssel (paypal) is rendezhetik, de a patika.net oldalain egészségpénztári számlára is lehet vásárolni. Külföldi szállítás esetén versenyeztetik a futárszolgálatok ajánlatait.

Vényköteles gyógyszerek – gyógyszerész által történő – kiszállítása egyelőre csak Budapest belső kerületeiben érhető el, de a további terjeszkedés érdekében várják az ügyeletes gyógyszertárak, vidéki patikák és magángyógyszerészek jelentkezését.

Az internetes kiskereskedelem az elmúlt években átlagosan 38 százalékkal emelkedett, ám a teljes hazai kiskereskedelmi forgalomból a csomagküldő vásárlások alig 2,5 százalékkal részesednek.

Facebook hozzászólások