2022. december 6 , kedd - Miklós

Sikeres volt a Tesco sztrájk

Ahogy azt már régebben közöltük „szeptember második felének valamelyik hétvégéjén totális Tesco sztrájk lehet az országban”, nos, ez így is lett. A múlt hét pénteken kezdődő Tesco-sztrájkot sikeresnek és eredményesnek nevezték a szakszervezeti vezetők. Hétfőn folytatódnak a tárgyalások.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) közös sajtótájékoztatóján szombat este Budapesten Bubenkó Csaba a KDFSZ elnöke elmondta: országosan óriási a támogatottsága a munkabeszüntetésnek, mintegy 120 áruházban sztrájkolnak a munkavállalók szombat éjfélig – írja az MTI.

A sztrájkot a munkavállalók több mint 80%-a támogatta, ennek eredményeképpen pénteken káosz alakult ki az üzletáruházakban, szombatra a médiajelentések után már kevesebben mentek az áruházakba.

Bubekó Csaba azt is elmondta: igaz, a sztrájk idejére nem jár jövedelem, de a dolgozók ennek ellenére támogatják a sztrájk folytatását. Ezzel az eredményességgel olyan hétfői munkanap várható majd, ahol azzal fog szembesülni a munkáltató, hogy a dolgozók többsége támogatja a követeléseiket.

 

Forrás:MTI/HRGlobe

Facebook hozzászólások