2023. március 27 , hétfő - Emánuel

Dreher és a nők

A sörgyár a nőnaphoz kapcsolódóan háromrészes animációs rövidfilmsorozatban mutatja be a nők szerepét a sörgyár, a márka és a magyar sörgyártás történetében.  Ezzel köszönetet is mond minden női kollégájának, akik a vállalat közel 170 éves történelme során részt vettek a dreheri örökség építésében, a hagyományok ápolásában, és akiknek a jelenléte, munkája nélkül elképzelhetetlen lenne a sörgyár és a magyar söripar.

„A Dreher Sörgyáraknál büszkék vagyunk a közel 170 éves múltunkra, a dreheri örökségre: vállalatunk a helyi közösségekre építve, az alkalmazkodás stratégiáját szem előtt tartva, generációkon átívelően adta tovább a sörgyártás hagyományát és ez a mai napig áthatja a működésünket. Mindebben fontos szerepe volt a nőknek. A Dreher Sörgyáraknál ma a munkatársak közel fele nő: a sörfőzéstől kezdve a fejtésen, logisztikán, értékesítésen, stratégiai és támogató területeken át több száz női kolléga munkája, ötlete és elkötelezettsége járul hozzá az igazi sörélmény megteremtéséhez. A tudás a Dreher Sörgyáraknál sokszor generációról generációra öröklődik, akár női ágon. A tradíció, a szakma szeretete és az innováció pedig hozzájárul a sörszakma folyamatos fejlődéséhez” – mondta Kreiter Éva, a Dreher Sörgyárak HR igazgatója.

A Dreher Sörgyárak fontos küldetése, hogy a 21. században is tovább építse különleges örökségét, amelynek elengedhetetlen része a sokszínűség és a tolerancia, amelyek a cég modern vállalati kultúrájának és a humán stratégiájának integrált részeivé váltak. „Számunkra ez több szempontból is fontos, hiszen a nemek közötti egyenlőség mellett azt is jelenti, hogy akár négy különböző generáció számára egyaránt megfelelő és elismert munkahelyet teremtünk. Büszkék vagyunk rá, hogy a vállalaton belül nincs nemi, életkori, nemzetiségi vagy egyéb típusú megkülönböztetés, támogatjuk a bevonó kultúra erősítését. A fenntarthatóság emberi aspektusai kiemelt fókuszt kapnak a hosszútávú terveinkben és célunk az, hogy ebben is pozitív hatással legyünk a Dreher teljes ökoszisztémájára” – teszi hozzá Kreiter Éva.

A Dreher Söripari Emléktár művészeti tanácsadója, Dr. Török Róbert közreműködésével készült filmek a nők szerepét és az elhivatott munkájuknak köszönhető eredményeket helyezik középpontba. Szerepelnek bennük a Dreher-dinasztia női tagjai, akik több generáción keresztül vettek részt a családi cégből világszerte ismertté vált gyár életében, a női dolgozók, akik a második világháború utáni helyreállítási időszaktól kezdve egyre nagyobb arányban vállaltak munkát az államosított sörgyárban, és a napjainkban a Dreher Sörgyárakban dolgozó több száz női kolléga, akik szintén tovább írják a dreheri történelmet a 21. században.

A jelenkort bemutató filmben három kolléga is szerepel, Fonyó Gabriella minőségügyi vezető, Híves Dominika laboratóriumvezető és Nagy Dóra fermentációs üzemvezető.

A hölgyek nőnap alkalmából március 8-án ingyenesen látogathatják a Dreher Sörmúzeumot, így mélyebben is megismerhetik a dreheri történelmet és örökséget.

Facebook hozzászólások