2019. július 17 , szerda - Endre, Elek

Hétvégi reggeli by Fruzsi

Itt a hétvége! Ilyenkor szeretem azokat a reggeliket, aminek az elkészítési ideje kicsit hosszabb, és nem kell gyorsan befalni, hanem élvezhetem az ízeket egy jó kis könyv olvasása mellett.

 

Szombat: Banános-zabpehelylisztes gofri körtével, gránátalmával, szőlővel és egy minimális porcukorral.

Így készítettem: 1 banánt szétnyomtam villával. Egy nagyobb tálba kb 5-6 ek. zabpehelylisztet tettem, valamint 1 tk sütőport. 1 tojást szétválasztottam, a sárgáját beletettem a lisztbe, majd hozzáadtam a banánt is. A fehérjét felvertem robotgéppel, majd a lisztes tésztát is. Időközben adtam hozzá egy kis tejet is, mert az állaga nagyon sűrű lett. A fehérjét összekevertem a tésztával, majd mikor már felmelegedett a goffri sütő, akkor a tésztából kb 3-4 evőkanálnyit adagoltam.

Mikor készen lett gyümölcsökkel tálaltam.

 

 

Vasárnap: Joghurt müzlivel, kivivel és fagyasztott gyümölcsökkel

Olyan jók ezek az üveges reggelik, mert a szép képek mellett a nagy adag miatt, a maradékot akár később is meg tudod enni.

 

Így készítettem: Laktózmentes joghurtból a befőttes üveg aljára kanalaztam, majd rászórtam a müzliből, utána a vékony szeletekre vágott kivit az üveg szélére nyomtam tovább rétegeztem a joghurtot és a müzlit. A tetejére fagyasztott bogyós gyümölcsöket tettem.

Legyen szép hétvégétek!

Fruzsi

Facebook hozzászólások