2021. január 22 , péntek - Vince

Havazás és ónos eső

Az ország északi, északkeleti területein havazik, a középső országrészben ónos eső esik, Békéscsaba környékén pedig jeges eső a jellemző – hívta fel az autósok figyelmét az Útinform péntek reggel.

A 7.30-kor tapasztalt útállapotokról kiadott tájékoztatás szerint a Dunántúl nyugati felén borult, csapadékmentes az idő. A keleti, illetve a középső országrészben változó halmazállapotú csapadék esik: az északi, északkeleti területeken havazik, illetve szállingózik a hó, Pest megye egyes területein, illetve Heves térségében havas eső esik, az ország középső területein (Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád és Tolna egyes területein) ónos eső esik, Békéscsaba környékén pedig a jeges eső a jellemző.

A gyorsforgalmi utak burkolata jellemzően sónedves, de az M3-s autópálya teljes szakaszán havas, hókásás, latyakos a burkolat. A fő- és mellékutak burkolata nagyrészt vizes, sónedves, az északi, északkeleti területeken havas, latyakos, hókásás. A téli útviszonyok a jellemzők, járhatatlan út nincs.

A látási viszonyok általában jók, északkeleten elvétve 100-300 méter közötti a látótávolság. Országszerte gyenge a légmozgás, de a Kisalföld környezetében erős széllökésekkel kísért a déli szél. A hőmérséklet a -7 és a +7 Celsius fok között változik – közölte az Útinform.

 

MTI

Facebook hozzászólások