2021. április 12 , hétfő - Gyula

Ha már nem kell a tetkó

Sokan utólag jönnek rá, hogy nem volt jó ötlet első nagy szerelmük nevét a karjukra tetováltatni, és ilyenkor jön a lézeres eltávolítás kálváriája.

Nyolc tetovált amerikaiból egy megbánja, hogy tetoválást készíttetett a bőrgyógyászok szövetségének 2012-es kutatása szerint. Csak 2011-ben közel 100 ezer orvosi lézerrel történő eltávolításra került sor, míg 2010-ben csupán 86 ezer volt ez a szám. Úgy tűnik, a döntésüket megbánók száma évről évre növekszik.

A leggyakoribb eltávolítási módszer a magas intenzitású, professzionális lézertechnológia. Ennek során a pigmentek apró darabokra törnek, idővel pedig maguktól eltűnnek. Bizonyos színek jobban reagálnak ilyenkor, mint mások, a zöld, a piros és a sárga azonban tartósabb, mint a fekete vagy a kék. Előfordulhat, hogy akár tíz alkalomra is szükség van a teljes sikerhez.

A dermabrázió szintén népszerű opció, amelynek során a bőr módszeres hámlasztására kerül sor. Olyanok is vannak, akik úgy döntenek, hogy a tetovált bőrt egy az egyben eltávolíttatják, és a körülötte lévő bőrt összevarrják.

„A fontos az, hogy mielőtt bármilyen eljárásra is sor kerül, fontos egy dermatológus szakemberrel konzultálni az opciókról, és lehetséges következményeikről” –olvasható az Amerikai Bőrsebészek Társaságának közleményben.

 

Forrás: Medipress

Facebook hozzászólások