2020. december 1 , kedd - Elza

Vizsgálat indult a Penny Market tejakciója miatt

Fotó: Pixabay

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara-Tej Terméktanács közleménye szerint a Penny Market Kft. – többszörös előzetes egyeztetés ellenére – drasztikusan alacsony, 135 forintos áron dobott piacra egy szlovákiai import UHT tejet 2019. március 21-én. A NAK és a TTT határozottan felszólítja a Penny Market Kft.-t az akció azonnali visszavonására.

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (TTT) – keresve az extrém alacsony ár vélelmezett élelmiszer-biztonsági, számlázási és árképzési okait – hatósági ellenőrzést kezdeményezett a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatalnál (Nébih) és a Pénzügyminisztérium Nemzeti Adó- és Vámhivatalt Vezető Államtitkárságánál.

Szlovákiában az elmúlt hónapokban a magyarországihoz képest kilogrammonként átlagosan legalább 4-5 forinttal drágábban cserélt gazdát a nyerstej. Ebből arra következtetnek, hogy “egyes szlovákiai feldolgozók Magyarországon vezetik le a senkinek sem kellő maradékot”, amihez a Penny Market Kft. partner – áll a közleményben.

A 14 forintos árletörés az egész hazai szektoron igen hamar végigsöpörhet, ezért a gyors és átfogó hatósági lépések sürgetése mellett a NAK és a TTT határozottan felszólítja a Penny Market Kft.-t az akció azonnali visszavonására.

 

Facebook hozzászólások