2024. május 14 , kedd - Bonifác

Európai befektetéskezelő üzletágat indít a Futureal

A Futureal Közép-Európa vezető ingatlanfejlesztője elindította ingatlanbefektetési és vagyonkezelési üzletágát. A Futureal Investment Partners magas értéknövekedési potenciállal rendelkező befektetésekre összpontosít Európa-szerte.

Céljuk, hogy meghatározó befektetési és vagyonkezelői társasággá váljon. Ennek eléréséhez kiemelkedő intézményi és komoly vagyonnal rendelkező magántőke-befektetőkkel közösen fog beruházni az irodai, logisztikai és kiskereskedelmi szektorban Közép- és Nyugat-Európában egyaránt. Az új vállalat üzleti stratégiájának részét képezik a fejlesztési, felújítási és újrapozícionálási projektek – áll a közleményben.

A cég egy vertikálisan integrált platformot működtet, amely a befektetés minden szakaszát lefedi a felvásárlástól és a finanszírozástól egészen az értékesítésig vagy a buy-and-hold stratégia végrehajtásáig.

A jelenleg nyolc szakemberből álló csapatot Karol Pilniewicz, a Cromwell Property Group közép-kelet-európai régiójának korábbi vezetője irányítja, aki a közép-kelet-európai piacokra fog összpontosítani.

Hornok Balázs

Szorosan együttműködik Hornok Balázzsal, a Rockspring Property Investment Managers korábbi európai akvizíciós igazgatójával, aki a cégcsoport nyugat-európai országokat és az Egyesült Államokat érintő befektetési stratégiájáért felel. A csapat további tagjai ezt megelőzően többek között a Cushman & Wakefield, a JLL, a Griffin Real Estate és a 7R cégeknél szereztek átfogó szakmai ismerteket.

„A Futureal Investment Partners jelentős pénzügyi háttérrel, tapasztalt ingatlanszakemberekből álló csapattal, valamint strukturált és jól időzített stratégiával rendelkezik” – hangsúlyozta Karol Pilniewicz. „Miután korábban sikeresen összpontosított a közép-európai fejlesztésekre, a Futureal úgy döntött, hogy egész Európára kiterjeszti tevékenységi körét, ahol a pandémia következtében számos lehetőség kínálkozik arra, hogy magas megtérülést megcélzó befektetési stratégiák alkalmazásával átlagon felüli hozamot érjenek el” – tette hozzá a szakember.