2021. április 16 , péntek - Csongor

Szavazzon a szociális területen dolgozó nőkre!

Fotó: Facebook

November elején választják ki az idei Aranyanyu Díj győzteseit.

A Richter Aranyanyu Díj célja, hogy olyan oktatásban, egészségügyben és szociális szférában dolgozónőket kutasson fel, mutasson be és ismerjen el, akik a csekély anyagi és erkölcsi elismerés ellenére minden nap bizonyítják különleges erejüket és kiválóságukat. A kitüntetéssel a nők társadalmi megbecsülését és önbecsülését szeretnék növelni a díj létrehozói – olvasható a szervezők közleményében.

Ebben az évben hatodik alkalommal lehetett orvosnőket, pedagógusokat, egészségügyi szakdolgozókat és a szociális területen dolgozókat jelölni, akiket egy személyes történetben mutathattak be a felterjesztők. A rövid írásban meg kellett jelennie a jelölt elhivatottságának, odaadó személyiségének.

A több száz beérkezett ajánlásból kategóriánként négy, összesen 16 döntőst választott ki a zsűri. Róluk egy kisfilm is készült, ez alapján lehet szavazni a kezdeményezés honlapján október 30-ig, hogy kik kapják meg a közönségdíjat.

A közönség november 10-én, a díjátadó gálán tudja meg, ki lesz 2016-ban a zsűri és a közönség négy-négy díjazottja, akik átvehetik az elismerést és a vele járó 200 ezer forintos pénzjutalmat, valamint a különdíjakat.

Az elmúlt években eddig összesen 37-en vehették át a kitüntetést, amelyet 2011-ben alapított Rácz Zsuzsa író, a Terézanyu-könyvek szerzője és a Richter Gedeon Nyrt.

 

mti.hu

Facebook hozzászólások