2020. szeptember 19 , szombat - Vilhelmina

Magyar filmek a luxemburgi CinÉaston

Négy magyar alkotást is vetítenek a közép- és kelet-európai filmeknek szentelt luxemburgi CinÉast filmfesztiválon, amelynek fődíjáért a Tiszta szívvel is indul.

Az október 6-án kezdődő, a hajdani keleti blokk 18 országának 100 új alkotását felvonultató szemlét a patinás Cinémathéque mellett közönségtalálkozókkal, kiállításokkal és koncertekkel együtt további 15 helyszínen rendezik meg.

A fesztivál közönségszavazás útján kiosztott fődíjáért indul Till Attila Tiszta szívvel című akció vígjátéka, amely Magyarország hivatalos nevezése az Oscar-díjra, valamint versenyez az Európai Filmakadémia jelöléseiért is – olvasható a Magyar Nemzeti Filmalap keddi közleményében.

Meghívást kapott a CinÉast idei válogatásába továbbá Fekete Ibolya száz éven átívelő négygenerációs története, az Anyám és más futóbolondok a családból, Hajdu Szabolcs Karlovy Vary fődíjas kamaradrámája, az Ernelláék Farkaséknál, valamint Szász Attila Félvilág című tévéfilmje is, amely a budapesti éjszaka egykori királynője, Mágnás Elza kurtizán utolsó napjainak történetét mutatja be Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura és Kulka János főszereplésével.

 

mti.hu

Facebook hozzászólások