2019. december 15 , vasárnap - Valér

Balett a Margitszigeten

Fotó: Facebook

A Béjart Ballet Lausanne lép fel pénteken az ifjúságról és reményről szóló Balett az életért (Ballet for Life) című produkciójával a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A “20. század balettjét” megteremtő Maurice Béjart 30 éve működő együttese, a Béjart Ballet Lausanne 90 évvel az alapító-koreográfus születése és 10 évvel a halála után, jubileumi turnéja keretében tér vissza Magyarországra a mester egyik legnagyobb hatású produkciójával – olvasható a közleményében.

A társulat először lép fel a Margit-szigeten. A Balett az életért (Ballet for Life) című táncmontázs a társulat egyik legsikeresebb előadása, amely képviseli Maurice Béjart egyedi, a balett és a kortárs tánc elemeit ötvöző stílusát, a klasszikus elemek és a modern popkultúra találkozása.

Az immár húsz éve bemutatott előadás olyan neves, maradandó értéket alkotó művészek, kollegák és barátok előtt tiszteleg, akik tragikus módon, fiatalon haltak meg. Zenei alapját Mozart-művek és Queen-dalok adják. A szomorú sorsokat megidéző, mégis reménnyel teli koreográfia a társulat legismertebb szólótáncosáról, Jorge Donnról is megemlékezik, aki 1992-ben hunyt el AIDS-ben.

A produkció táncosainak ruháit a világhírű divat- és jelmeztervező, Gianni Versace tervezte, aki nem sokkal a bemutató után lett merénylet áldozata, így az előadás utólagosan a balettmesterrel tíz éven át együtt dolgozó tervezőnek is emléket állít.

Az előadásról további információk a www.szabadter.hu oldalon érhetők el.

Forrás: MTI

Facebook hozzászólások