2019. május 20 , hétfő - Bernát, Felícia

Rekordszámú néző a Katona József Színházban

Soha annyi néző nem járt még a Katona József Színházban, mint 2016-ban: a tavalyi 122 ezres nézőszám az elmúlt öt évben 50 százalékos, de 2015-höz képest is csaknem 10 százalékos növekedést mutat.

A látogatói csúcs a színház előadásai iránti megnövekedett érdeklődés mellett az előadásszámok folyamatos emelkedésének köszönhető: az elmúlt évben 668 előadást játszottak. Ennek oka többek között az, hogy a színházi évad Budapesten a nézői igényeknek megfelelően júniusban egyre tovább tart, emellett az elmúlt időszakban a Katona József Színház egy negyedik játszóhelyet működtet egy használaton kívüli, Belváros-Lipótváros Önkormányzatától bérelt üzlethelyiségben, a Kossuth Lajos utcában – olvasható a színház MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Mint írják, az őszi-téli hónapokban sokszor pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket a vásárlók egy-egy sikeresebb produkcióra. Ezen a legnépszerűbb előadások gyakoribb műsorra tűzésével igyekeznek segíteni.

A néző- és bevételi csúcs mellett az eddigi legmagasabb – 107,6 százalékos -látogatottsági arányt is tavaly könyvelhették el a Petőfi Sándor utcában. Ez a Katona indulása óta népszerű, a teltházas előadásokra kiadott állójegyek közelmúltbeli ismételt felfutásának tudható be.

 

 

MTI

Facebook hozzászólások