2024. május 14 , kedd - Bonifác

Segítség a pályakezdőknek: az ország legsikeresebb szakembereivel ülhetnek egy asztalhoz

Az ország legismertebb közéleti szereplői osztják meg tapasztalataikat tehetséges fiatalokkal a Jövőt Építők Generációja (JÉG) Mentorestjén.

A szervezet a jövő szakembereit készíti fel a munka világára, a kiválasztott pályázók pedig olyanokkal vállalkozókkal beszélgethetnek négyszemközt, mint Dr. Varga Eszter, Gerendai Károly vagy Tomán Szabina. Az ingyenes eseményre a Costes Downtown étteremben kerül sor, a jelentkezés határideje pedig 2024. április 15.

Nehéz helyzetben vannak a pályakezdő fiatalok: sokan nem elégszenek meg a biztos karrierrel, hanem gyors sikerre vágynak. Azonban a legtöbben a pontos a cél megfogalmazásáig sem jutnak el. Ezeknek az ambiciózus fiataloknak nyújt segítséget a Jövőt Építők Generációja (JÉG) a Mentorest program keretén belül, ahol a szerencsések a szakmájukban kiemelten sikeres emberekkel beszélgethetnek négyszemközt. Az egyesület 2016 óta dolgozik azon, hogy segítse a fiatalokat az álláskeresésben és a lehetőségeik kiaknázásban. Az eseményen több terület kiemelkedő szakemberei vesznek részt, hogy pár órára mentorként tudják segíteni az eseményen részt vevő fiatalokat. Az idei program mentorai:

–             Dr. Anthony Radev, Budapesti Corvinus Egyetem elnöke

–             Dr. Font Gusztáv, egzotikus szakállatorvos, a Polgár Judit Módszer operatív igazgatója

–             Dr. Varga Eszter, Pannonhitel Zrt tulajdonos, üzleti edző, cápa, vállalható üzleti kultúráért nagykövet,

–             Galambos Márton, főszerkesztő, Forbes

–             Gerendai Károly, vállalkozó

–             Mécs Mónika, Mesterházy Ernő, filmproducerek

–             Pereszlényi Zoltán, Magyar Telekom, kereskedelmi vezérigazgató-helyettes

–             Rózsai Rezső, KPMG in Hungary, vezérigazgató

–             Szabó Balázs, CIB Bank, vezérigazgató-helyettes, vállalati Üzletág

–             Tomán Szabina, Toman Lifestyle Kft. alapító-elnöke

 

,,A célunk az volt, hogy a motivált fiatalokat egy asztalhoz ültessük a magyar közélet legkiemelkedőbb szereplőivel. Úgy gondoljuk, hogy a folyamatosan fejlődni akaró fiatal generáció számára elengedhetetlen, hogy a szakmájukban már bizonyított emberektől első kézből hallják, hogyan lehetnek sikeresek, és melyek azok a készségek, amelyekre érdemes és kell is fókuszálni. Amellett, hogy az eseményen résztvevő fiatalok egy életre szóló élménnyel gazdagodnak, a mentoroknak is remek lehetőség ez, hogy megismerkedjen kiemelkedően tehetséges fiatalokkal, ugyanis ez egyfajta előrejelzésként is szolgál a jövő Magyarországát illetően. Az esemény programja és szellemisége tökéletesen kifejezi a JÉG céljait és vízióját” – mondta el Farkas Dezső, a Jövőt Építők Generációja elnöke.

A Mentorestet a Budapest belvárosában található, Michelin színvonalú Costes Downtown étteremben rendezik meg. Az eseményen való részvételre minden 17 és 35 év közötti magyar fiatal pályázhat, a jelentkezéshez csak egy önéletrajzra, motivációs levélre és egy legfeljebb egyoldalas esszére lesz szükségük a választott mentor területének témájában. A jelentkezéseket április 15. éjfélig várják, a jelentkezéshez szükséges link megtalálható a jovotepitok.hu/mentorest/ oldalon.