2020. május 31 , vasárnap - Angéla

Polanskit újabb nő vádolja

Fotó: Youtube

Ő már a harmadik a sorban, aki a filmrendezőt ezzel a súlyos váddal illeti.

Roman Polanskit harmadjára sújtották szexuális zaklatás vádjával. Ezúttal egy Robinnak nevezett nő állítja, hogy a filmrendező zaklatta szexuálisan még 1973-ban. Az akkor még 16 éves lány elmondása szerint azért várt az ellene elkövetett megrontás nyilvánosságra hozásával, mert félt, hogy édesapja olyat tesz, ami miatt rács mögött tölti életét.

Robin a Los Angeles-i sajtótájékoztatón egy előre megírt közleményt olvasott fel, melyben az őt érintő bántalmazásról beszélt. Elmondta, hogy felbőszítette az a tény, hogy Polanski megúszhatja tetteit, amit egy másik lánnyal, bizonyos Samantha Geimerrel szemben követett el, szintúgy 1970-es években, ezért időzített úgy, hogy a vele történteket is nyilvánosságra hozza nyomatékként a rendező bűnösségéről.

A fenn említett másik áldozat kérvényezte, aki még csak 13 éves volt, mikor megerőszakolta a filmrendező, az ügy lezárását és Roman Polanski bűnösségét.

Az amerikai hatóságok 1978 márciusában bíróság elé állították Samantha Geimer megrontásának vádjával Polanskit, amit még a híres színész, Jack Nicholson lakásán követett el. A filmes bűnösnek vallotta magát, hogy kiskorúval létesített szexuális kapcsolatot, azonban tagadta a nemi erőszak vádját. A rendező 48 napot töltött előzetes letartóztatásban, azután egy pszichiátriai vizsgálat után szabadlábra helyezték. Polanski még az ítélethirdetés előtt Franciaországba menekült.

Mivel a cselekmény már elévült, Robin nem perelheti be a filmest, ellenben tanúskodhat a Geimer ügyben. Ennek tetőzéseként Charlotte Lewis, brit színésznő is megvádolta Polanskit 2010-ben, hogy Párizsban erőszakoskodott vele a rendező 1983-ban.

 

Forrás: Port.hu

Facebook hozzászólások