2020. december 5 , szombat - Vilma

Elhunyt Makk Károly

Fotó: Youtube

Színészek, rendezők, kollégák emlékeznek vissza a 91 évesen elhunyt Makk Károly, filmrendezőre. A Liliomfi, a Szerelem, a Macskajáték és az Egy erkölcsös éjszaka rendezője tegnap távozott el.

Cserhalmi Györgyöt, aki a rendező több filmjében is szerepet kapott „székhez szegezte” a halálhír. „Valami rendkívüli dolog, egy világ ment el megint, azt érzem, amit Bacsó Péter vagy Jancsó Miklós halálánál éreztem. Hála istennek sokat dolgoztunk együtt. A világnak egy olyan pótolhatatlan része ment el, amit csak ő tudott. Aki valaha látott tőle egy filmet, az pontosan tudja, mekkora veszteség érte a magyar filmet… rettenetes nagy veszteség”.

Koltai Lajos szerint Makk “tűzzel telve ment el”, s azon törte a fejét, hogy új filmbe kellene belekezdenie. Makk Károly nyaralójában beszélt teveiről, új forgatókönyvéről, és „ezzel kezdett el foglalkozni, ennek tüzében égett most” – mondta a filmrendező-operatőr. Koltai Lajos vállalkozó szellemű embernek jellemezte egykor tanárát, aki kockáztatott és próbált újítani. Elmondása szerint a rendező imádta az életet, „kevesen értenek hozzá, hogyan kell igazán jól élni, de ő tudta”. Makk Károly rengeteg fantasztikus filmet csinált, amikor egynek nekikezdett mindig azt mondta: „az ember feltűri az inge ujját és nekiáll. Csak neki kell állni a következő feladatnak, bármi legyen is az, az ember megcsinálja”.

A továbbiakat itt olvashatják!

 

Forrás: magyar.film.hu

Facebook hozzászólások