2020. június 3 , szerda - Klotild

Megvannak a 100 szóban Budapest nyertesei

Bárdos Dávid, Melis Dóra és Asbóth Márton nyerte a 100 szóban Budapest pályázat fődíját. A 18 év alattiakat idén először díjazták külön, közülük a legjobb Smikál Balázs lett.

Ezernél is több mű érkezett a 100 szóban Budapest történetíró-pályázatra, amelyet idén negyedszer hirdetett meg a Mindspace csapata a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központtal együttműködve.

A nyerteseket pénteken este hirdették ki a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár átriumában, ahol a legjobb 12 történetet illusztrátorok munkáival kiegészítve mutatják be. A díjátadón a három legjobb művet megzenésítve is hallhatták az érdeklődők három zenei formáció, a Csicsergők és MIG Singers, iamyank, illetve Kiss Krisztián és barátai jóvoltából.

A kiállítás október 20-ig látható a CAFe Budapest Fesztivál keretében a könyvtár átriumában.

A 2014-ben indult, 100 szóban Budapest című történetíró-pályázat lényege az egyszerűség: a résztvevőknek maximum száz szóban kell megfogalmazniuk gondolataikat, érzéseiket, emlékeiket, benyomásaikat Budapestről és a városlakókról. A lényeg, hogy a történet rövid, frappáns és eredeti legyen.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálta el, amelynek tagjai Winkler Nóra újságíró, Kemény Zsófi költő-slammer, Nagy Dániel Viktor színművész és Szálinger Balázs költő voltak.

A 100 szóban Budapest pályázatot kiíró Mindspace csapata a legjobbnak ítélt száz történetet hamarosan zsebkönyv formájában is kiadja.

 

Forrás: MTI

Facebook hozzászólások