2019. október 20 , vasárnap - Vendel

Harvey Weinstein kitagadták, lemondott

fotó: Facebook

Kedden benyújtotta lemondását Harvey Weinstein a produkciós vállalatnál, de az Amazon Stúdió főnöke is távozott posztjáról.

A Weinstein Co. kedden jelentette be, hogy Harvey Weinstein, a cég szexuális zaklatással és erőszakkal megvádolt társalapítója egy héttel a vállalattól való elbocsátása után lemondott a filmvállalat vezető testületében betöltött posztjáról.

Az amerikai filmakadémia és a brit filmakadémia is kizárta Harvey Weinsteint tagjai közül, pedig mintegy 20% részedése van a cégben.

A Hollywood Reporter felidézte, hogy az Amazon stúdió vezetősége múlt csütörtökön függesztette fel azonnali hatállyal Roy Price-t, miután Isa Hacket, Philip K. Dick író lánya, a stúdióban készülő Az ember a fellegvárban című sorozat producere azzal vádolta meg, hogy két évvel ezelőtt egy taxiban, majd az Amazon partiján szexuálisan zaklatta őt.

Az Amazon minden üzleti kapcsolatát megszakított a Weinstein Co. céggel. Mindennek oka pedig nem más, mint az Oscar-díjas producer több tucatnyi nyilvánosságra került került tanúvallomás szerint hatalmával visszaélve évtizedeken át zaklatott nőket, és szexuális erőszakot is elkövetett.

 

Forrás: MTI/HRGlobe

Facebook hozzászólások