2020. július 8 , szerda - Ellák

Mi lesz a nyomtatott lapokkal?

Fotó: Pixabay

A koronavírus-járvány minden iparágra rendkívül erőteljes negatív hatással van, nem kivétel ez alól a médiapiac sem, különösen nehéz idők várnak a nyomtatott lapok szerkesztőségeire, kiadóira.

A helyzetre való tekintettel, talán a legfontosabb kérdésnek jártam utána, hogy vajon hogyan alakul át a hazai nyomtatott lappiac, és milyen hatása lesz a kialakuló gazdasági válságnak a szegmensre. Ehhez pedig olyan orgánumok szakembereit kerestem meg, mint a HVG, a 168 Óra, a Marquard Media Magyarország, a Forbes és a Ringier Axel Springer Magyarország.

A print lapok a digitalizáció erősödésével jó ideje nehéz helyzetben vannak. Az egyébként is szorult helyzetből most egy olyan állapotba kerülnek, amelynek ha tetszik, ha nem, de lesznek kárvallottjai. Elég csak a január végén elindult, a budapesti Belváros utcáin, ingyenesen terjesztett napilapra, a Pesti Hírlapra gondolnunk, amely először azt jelentette be, hogy a járvány hozta döntések értelmében egy ideig nem kerül utcára, majd a múlt héten az is kiderült, hogy a főszerkesztő, Kerényi György távozik a laptól, ahol a digitális működésre való erőteljesebb átállás megszorításokat és átszervezéseket von maga után.

A Centrál Médiacsoport megszorítási intézkedéseinek értelmében elsőként a működési költségeinek csökkentését jelentette be, de arról is beszámoltak, hogy ez a munkaórák ideiglenes rövidülésével párosul.

(via Médiapiac)

Facebook hozzászólások