2024. április 26 , péntek - Ervin

Szabadtéri filmvetítés a Margitszigeten

Augusztus 1. és 14. között ismét megrendezik a Mozisziget elnevezésű vetítéssorozatot, amely során az elmúlt években készült nemzetközi filmeket láthatunk a Margitszigeti Atlétikai Centrum fűvén.
Az EUNIC Hungary, az európai nemzeti kulturális intézetek hálózata és a Budapest Film Zrt. ingyenes filmvetítés-sorozatában idén francia, izraeli, osztrák, dél-koreai, német, finn, olasz, észt, svájci, szlovák, ukrán, japán, portugál és spanyol filmek szerepelnek, amelyeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítenek.

A szervezők hangsúlyozták, érdemes saját pokróccal érkezni, ételt és italt kizárólag műanyag edényben szabad bevinni, üvegben nem. A kapunyitás minden nap 20 órától van, az első ötszáz nézőt tudják beengedni, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik, előregisztrációra nincs lehetőség. A filmeket 18 éven felülieknek ajánlják.

A két hét során láthatunk vígjátékot a szerelmét szamárháton üldöző szeretőről; ambíciók nélküli haknizenészből lett callboyról; absztinens vegetáriánusról a kolbászáról és pálinkájáról híres faluban; egy színtársulatról, amelynek minden tagja börtönbe kerül; pörgős tinivígjátékot három nővérről; animációs filmet egy varázsvirágról; drámát, amelyben egy mozgássérült férfi először találkozik barátnőjével; és történelmi filmet az 1941-es ukrajnai eseményekről.

A vetítéseket csak megfelelő időjárás esetén tartják meg.

További infó ITT!