2020. április 8 , szerda - Dénes

Több a taxi van, mint volt, mégis várni kell

Az elmúlt időszakban nőtt Budapesten a taxisok száma, de decemberben a korábbinál is többet kell várni rájuk.

A taxiszolgáltatás szempontjából az idei december sem hoz változást a korábbi évek utolsó hónapjához képest, vagyis taxi rendelésekor most is a szokásosnál hosszabb várakozási időre kell készülni. Ezt Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke mondta a Világgazdaságnak.

Telefonos rendelés esetében a diszpécserszolgálat elérési ideje több percig is eltarthat, ezért érdemesebb mobilapplikációt használni, mert akkor legalább a rendelésre nem kell várakozni, csak a taxira… Ebben a hónapban körülbelül 10-15 százalékkal megnő a fuvarszervezők forgalma egy átlagos novemberhez képest. Az év utolsó hónapjában az esti órákban annak ellenére is hosszabb várakozásra kell számítani, hogy a tavaly decemberihez képest háromszázzal több, 5600 taxi van az utakon.

Bár a taxisok számának bővülését a növekvő turizmus keltette nagyobb kereslet is indokolhatja, a növekedés azért meglepő, mert előzetesen sokan úgy vélték, hogy többen nem tudnak majd megfelelni a megváltozott jogszabálynak, amely szerint jövőre a fővárosban már nem szabad tízévesnél idősebb autóval taxizni, és szintén elvárás az Euro 5-ös motorok használata.

 

Forrás: MTI/HRGlobe

Facebook hozzászólások