2020. április 2 , csütörtök - Áron

Elutasítja a Heineken a Csíki Sör ajánlatát

A világgazdaság értesülése szerint a Csíki Sör gyártója, a Lixid Project Kft. megvásárolná a magyarországi és romániai Heineken gyártóegységeit, valamint a Hargita sörmárkát. Ezzel a lépéssel a martfűi sörgyár tovább üzemelhetne.

Lixid Projekt Kft. egy budapesti ügyvédi irodán keresztül hivatalos levélben tudatta a holland anyacéggel, hogy megvásárolná a Heineken közelmúltban bezárt martfűi gyártóegységét és a csíkszeredai gyárat, mindezt pedig Lénárd András, a vállalat tulajdonosa is megerősítette.

A Heineken Hungária erre azt a választ adta, hogy a martfűi telephelyet továbbra is disztribúciós és logsztikai bázisként kívánják használni a jövőben is – közölte a lap.

Névhasználati vita

Idén januárban derült ki, hogy a Heinekennek adott igazat a román bíróság az Igazi csíki Sör gyártójával szemben. A csíkszentsimoni székhelyű cég évek óta jogi harcban állt a nemzetközi multival, amely a romániai piacon többek közt a Ciuc nevű sörrel van jelen. Az erdélyi magyarok körében a Ciuc is „csíkiként” közismert, de a Heineken a „Csíki Prémium” szóvédjegyet is bejegyeztette Romániában.

Májusban sikerült megegyezni a céggel: a Csíki Sör márkanevet az erdélyi magyar gyártó, és csakis ő használhatja a továbbiakban.

 

Forrás: Világgzadaság

Facebook hozzászólások